De glans van Live in Meppel Header icoon

Een geweldig orkest, fantastische arrangementen en solisten van naam met hun stem leunend tegen de prachtige harmonieën.
Marjolien Roesink • 26-09-2016 • Leestijd 6 min

Het moet een machtig gevoel zijn om als artiest gedragen te worden door dit indrukwekkende orkest onder leiding van Reinout Douma. Maar, hoe goed de artiesten ook waren, hoe meeslepend ook hun bijdragen, het verbleekte enigszins door de bijdrage van een oude man met een flugelhorn.

De legendarische, 83-jarige Ack van Rooyen speelde zijn mooie tonen over het publiek heen. Ondanks zijn hoge leeftijd, geeft hij nog steeds workshops en concerten door heel Europa. Het contrast tussen zijn breekbare verschijning en de heldere, zuivere en warme tonen uit zijn instrument is ontroerend om mee te maken.

Het is een man met een verhaal. In zijn geluid zit geschiedenis. De glans en de twinkeling van nu is het resultaat van het wrijven van de jaren langs elkaar heen. Is het wrijven tegen grootheden als o.a. Miles Davis en Dizzy Gillespie, waar hij naast heeft mogen spelen. Hij speelde tijdens het Live in Meppel festival, werk van zijn overleden broer Jerry wat het nog eens extra speciaal maakte. Het is de toon met het verhaal, het verhaal met de toon.

FIZZ | Digital Agency was er bij en was trots om hier een bijdrage aan te leveren aan dit cadeautje van de avond. We voelen ons immers verwant met tonen en verhalen. Het is ons dagelijks werk om te luisteren en de tonen te pakken voor een sterk verhaal. Rondom de klanten, de merken waarvoor wij mogen werken. We werden gepakt door Ack van Rooyen, omdat we ons ook willen laten ‘pakken’, omdat we ervoor open staan. Zo werkt het, zo klopt het. Ontroerd worden om te kunnen ontroeren. Enthousiast worden om te kunnen enthousiasmeren. Betekenis herkennen om van betekenis te kunnen zijn.

Ack van Rooyen was indrukwekkend, de aanwezigheid van onze klanten op deze avond, net zo. Even de twinkeling zien in elkaars ogen, de verwantschap om samen geschiedenissen te schrijven, een avond, een verhaal, dit verhaal te delen. Met glans het beste wat ons kon overkomen. 

Foto van Marjolien Roesink

Samen geschiedenis schrijven?

Marjolien Roesink vertelt u graag meer.

06 23 63 31 40
marjolien@fizz.nl