Next level met NIVOZ Header icoon

Nivoz - een kenniscentrum voor onderwijsprofessionals - was toe aan een online verdiepingsslag. Met een vernieuwde site kunnen zij hun doelgroep nog beter bedienen. Hun pedagogische content komt daarmee prominenter op de onderwijsagenda te staan.

Een simpel rekensommetje

Voorheen opereerde Nivoz nog met twee verschillende sites, hetkind.org en nivoz.nl. Door van twee naar één website te gaan kan de focus nu volledig op nivoz.nl komen te liggen. Alle content is nu helder gecategoriseerd. Door een verbetering van de sitestructuur en flow kunnen onderwijsprofessionals hun leerdoelen concreter terugvinden.

Diensten

  • Development & Management
  • Monitoring & Optimization
Een simpel rekensommetje
Een simpel rekensommetje

Leerdoelen

Wijzer worden op het web

De belangrijkste pijlers van deze site zijn opleidingen, platforms en denktanks. Deze onderdelen hebben een prominentere plek gekregen. Voor bezoekers springen ze nu meteen in het oog.

Leerdoelen

Oefenstof

Oefenstof

Rob van der Poel (NIVOZ)

“Het bouwen van de nieuwe website is geen gemakkelijke klus, omdat het een integratie is van twee websites. FIZZ zoekt naar praktische oplossingen, waarbij centraal staat: hoe kunnen we de bezoeker het beste van dienst zijn? Nu en op de lange termijn?"

Afbeelding bij case

Voor NIVOZ zijn onderwijsavonden en andere kennisevenementen belangrijke pijlers. De aanmeldprocedure hiervoor verliep altijd via een extern ticketsysteem. In de nieuwe opzet is er gekozen voor een eigen ticketsysteem dat volledig op maat is ingericht. Bezoekers die zich aanmelden voor een bijeenkomst krijgen een registratieticket in pdf-formaat gemaild dat ze digitaal of als download kunnen gebruiken als toegangsbewijs. Een koppeling met een betaalsysteem is ook een onderdeel van een betere integratie met de eigen site.

Afbeelding bij case

De meester leert ook van de leerling

In de nieuwe opzet hebben bezoekers een eigen account. Hierdoor kan NIVOZ beter in kaart brengen waar de interesses en kennisvragen van hun doelgroep liggen. De interpretatie van reacties en statistieken als het aantal downloads voor e-books en verkochte tickets levert waardevolle informatie op. NIVOZ leert zo weer welke diensten nuttig zijn voor de onderwijsprofessionals en welke diensten geoptimaliseerd moeten worden.

De meester leert ook van de leerling

Schoolvoorbeeld voor websites van nu

Schoolvoorbeeld voor websites van nu

Huiswerk

Voor nivoz.nl heeft er ook een grote contentmigratie plaatsgevonden. Daarvoor is een heldere doelstelling, een goed stappenplan en een goed overzicht nodig. Alle content heeft een thuis gevonden op www.nivoz.nl.

Huiswerk
Foto van Marjolien Roesink

Meer weten? Neem contact op.

Marjolien Roesink vertelt u graag meer.

06 23 63 31 40
marjolien@fizz.nl