Van 160 naar 300 tekens Header icoon

Van 160 naar 300 tekens: de Google-eisen voor meta descriptions zijn vernieuwd!
Marjolien Roesink • 12-01-2018 • Leestijd 6 min

Google heeft recent de richtlijnen voor pagina-omschrijvingen, de zogenaamde meta descriptions, vernieuwd. Wat is een meta description ook al weer? Wat is er veranderd en wat houdt de verandering in? Lees het in deze blog.

 

Wat is een meta description?

De meta description is een korte omschrijving van je pagina. Deze omschrijving zie je onder de titel van een zoekresultaat in Google. Google geeft zelf aan dat de meta-omschrijving niet mee telt in hun rankings. Echter is het wel enorm belangrijk om de metabeschrijving in te vullen en te voorzien van het belangrijkste zoekwoord. De zoeker bepaalt namelijk mede op basis van de omschrijving of hij op het resultaat klikt.

 

 

Wat houdt de verandering in?

Google heeft onlangs een update doorgevoerd in zijn algoritme waardoor er meer tekst weergegeven kan worden onder een organisch zoekresultaat. Er is dus meer ruimte om je bedrijf te promoten en een zoeker te overtuigen tot een klik. En omdat Google een relevante pagina hoger rankt, is het goed om meer tot de kern te komen in de meta description. Zorg ervoor dat je antwoord geeft op de vraag van de zoeker. Inmiddels zie je in Google dus nu ook pagina’s met een langere tekst onder het zoekresultaat.

 

En nu?

Hoe de langere omschrijving bij de zoekresultaten in Google precies uitpakt, zal de toekomst uitwijzen. Maar pak alvast je voordeel met de volgende tips:

- Probeer in de meta-omschrijving zo goed mogelijk antwoord te geven op de zoekvraag van een Google-gebruiker.

   En één geluk, je hebt nu meer ruimte.

- Optimaliseer de meta-beschrijving van de pagina’s. Start met de pagina’s die het nu al goed doen in Google.

- Houd vanaf nu rekening met de langere omschrijvingen in Google en voeg altijd een meta-omschrijving toe.

- Check regelmatig in Google (en je search console) of je meta descriptions zijn aangepast en wat de invloed is op je CTR.

Foto van Marjolien Roesink

Ruimte voor langere meta descriptions

Marjolien Roesink vertelt u graag meer.

06 23 63 31 40
marjolien@fizz.nl